Ugifte samlevende

Hvis du og din ugifte samlever går fra hinanden, kan der være mange ting, som I skal tage stilling til og blive enige om i en i forvejen svær tid.

I forhold til jeres økonomi og formue er udgangspunktet, at I hver især beholder de aktiver, som I hver især måtte eje på tidspunktet for samlivsophævelsen. Hvis I har adskilt økonomi og ikke ejer nogle aktiver sammen, vil der sjældent opstå juridiske problemer i forbindelse med jeres samlivsophævelse i forhold til økonomien. I skal blot udtage, hvad I hver især ejer.

I mange tilfælde har samlevende dog blandet økonomien sammen. På samme måde har mange samlevende købt aktiver sammen, såsom hus, bil m.v.

I disse situationer kan der opstå uenighed om 1) hvem der ejer hvilke aktiver, og 2) hvordan et aktiv, som I ejer sammen, skal deles. Du kan læse nærmere om disse potentielle konflikter her.

Hvis I har fælles børn under 18, skal I desuden blive enige om aftaler vedrørende børnene. I skal være enige om forældremyndighed, bopæl, samvær og et eventuelt børnebidrag. Selvom I ikke er gift, gælder de samme regler for jer i forhold til aftaler omkring børnene, som hvis I var gift. Du kan derfor læse mere om alle forhold vedrørende børnene, som I skal blive enige om under fanen Børn.

Advokaterne bag Skilsmisse.dk er alle specialiserede familierets-advokater. Vi har derfor specialiseret viden netop indenfor henholdsvis opløsning af et sameje samt aftaler omkring børnene. Du kan derfor med fordel kontakte os for en gratis og uforpligtende drøftelse af din situation!

Du kan læse mere om emner man skal være opmærksom på som ugifte samlevende, ved at klikke på emnet nedenfor.

 

Har du herudover brug for advokathjælp til andre sager, kan du til hver en tid læse mere på advokatgruppen.dk.  Her er alle vores specialiserede advokater at finde.