Mine børn arver min virksomhed

Ejer du en virksomhed – eller andre store aktiver – som du ønsker, der skal gå videre til dine børn ved din død, bør du overveje, om du i et testamente skal sikre, at arven til dine børn – herunder din virksomhed – gøres til særeje for dine børn.

Det er muligt at bestemme i et testamente, at den arv, dine børn modtager efter dig, skal være deres særeje. At arven gøres til dine børns særeje, får betydning, hvis dine børn senere i livet skal skilles.

Hvis dit barn – efter at have arvet efter dig – bliver skilt, vil dit barn skulle dele sin formue med sin ægtefælle ved skilsmissen, herunder den virksomhed, som dit barn har arvet efter dig, medmindre arven er gjort til særeje!

Hvis arven derimod er gjort til særeje, kan dit barn holde arven uden for skilsmissen og dermed undgå at dele værdien.

Se eksemplet på dette her:

børn arver min virksomhed skilsmisseadvokat advokatgruppen advokathjælp aarhus horsens fredericia

I ovenstående tilfælde vil ægtefælle 1 skulle overføre 3 mio. kr. til ægtefælle 2, da virksomheden ikke er særeje, men delingsformue.

Hvis du ikke ønsker, at dit barn skal dele arven efter dig med sin ægtefælle, skal du derfor i testamente bestemme, at arven efter dig netop skal være særeje. Dette kan særligt være vigtigt, når der er en virksomhed indblandet, da det i værste fald kan koste virksomhedens fortsatte drift, hvis en virksomhedsejer pludselig skal betale halvdelen af virksomhedens værdi til sin ægtefælle ved en skilsmisse.

Et særeje kan enten være et fuldstændigt særeje eller kombinationssæreje. Du kan læse mere om særeje her.

Ægtepagt

Hvis du ikke har oprettet et testamente, hvori dine børns arv er gjort til særeje, er det dog stadig muligt for dine børn selv at sikre, at arven efter dig bliver særeje. Dine børn kan nemlig oprette en ægtepagt indeholdende samme særejebestemmelser.

Dog kræver dette, at dine børns ægtefæller også underskriver ægtepagterne, hvorimod det i et testamente alene kræver din underskrift.

Kontakt os her

Skilsmisse.dk er en del af Advokatgruppen, der er et full-service advokatkontor med mange specialiserede skilsmisseadvokater. Kontakt os i dag for at få hjælp til at sikre din formue. Vi står klar til at hjælpe dig med at skræddersy et testamente eller en ægtepagt, der netop passer til din situation. Ring i dag på 70 10 13 30 eller udfyld kontaktformularen på siden her.